Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Orca/Zeeverkenner Nieuwsbrief november 2023

Orca/Zeeverkenner Nieuwsbrief november 2023

Orca/Zeeverkenner Nieuwsbrief

Beste (ouder(s)/ verzorger(s) van) ‍,

 

De maand september is altijd een volle maand met activiteiten: de Wilde Vaart heeft weer veel plezier gehad op het NK zeilen, tijdens de Vriendendag hebben we heerlijk kunnen zwemmen, tijdens de Lekrace zijn waarschijnlijk grote successen geboekt (uitslag in november tijdens de Vlootraad) en afgelopen zaterdag zijn er tijdens het Admiraliteitszeilweekend meerdere zeildiploma’s verdiend. Al met al een top begin van het nieuwe seizoen!

 

-------------

 

Zeilweekend – 13, 14 en 15 oktober

Tijdens dit zeilweekend voor de Orca’s, Zeeverkenners en Wilde Vaart zullen we uitgebreid stilstaan bij de kunst van het zeilen, maar er zal ook tijd zijn voor overig vermaak. Het zeilweekend is dus van vrijdag 13 tot en met zondag 15 oktober. We vertrekken op vrijdagavond 13 oktober om 19:30 uur op het schip vanaf onze zomerligplaats nabij de sluis van Hagestein. Diezelfde avond varen we met het schip naar Culemborg, waar we de rest van het weekend zullen doorbrengen. Zondag om 16:00 uur zijn we weer terug op onze zomerligplaats nabij de sluis van Hagestein. Hier kunt u dus uw zoon/dochter weer ophalen.

 

De kampprijs is € 35,- (gelijk aan het afgelopen jaar en het jaar ervoor). Gelieve dit uiterlijk dinsdag 10 oktober 2022 over te maken naar NL66RABO0132867915 t.n.v. Zeeverkenners Scouting Vreeswijk. Graag daarbij noemen: zeilkamp najaar en voor- en achternaam van uw zoon/dochter noemen, zodat we een duidelijk overzicht hebben.

 

Inschrijven voor het zeilweekend kan op de site. Inschrijven kan tot en met uiterlijk zaterdag 7 oktober.

 

Houdt er rekening mee dat het koud kan zijn. Neem een warme slaapzak, genoeg warme kleding en eventueel een dekentje mee! Denk ook aan je plofvest en regenkleding!

 

Voor sommigen komt het misschien net niet lekker uit dat het weekend vrijdagavond al begint. Wie er vrijdagavond niet bij kan zijn, kan eventueel ook zaterdagochtend naar Culemborg komen. Geef dit wel van tevoren aan bij de leiding via een appbericht naar Bart, zodat het e.e.a. kan worden afgesproken. Dit verandert niets aan de kampprijs.

 

Terugvaren naar Vreeswijk – 28 oktober

Op 28 oktober varen we met het schip en de vletten terug naar Vreeswijk. Zorg er dus voor dat je stipt om 09.00 uur op het schip in Tull en ’t Waal bent. De opkomst is afgelopen om 13.00 uur. Kinderen die met de auto naar Tull en ’t Waal zijn gebracht moeten dus worden gehaald in Vreeswijk. Hierna zullen alle opkomsten in Vreeswijk zijn.

 

Boten uit het water en start winteronderhoud – 11 november

De boten worden uit het water gehaald. Het winteronderhoudsseizoen is dus begonnen! De leden van de varende speltakken gaan de boten en het materiaal schuren, verven, lakken en nog veel meer. Het is dus niet alleen mogelijk dat de leden vies worden/verf op de kleding krijgen, het is nagenoeg een zekerheid. Trek dus oude kleding en schoenen aan die vies mogen worden. Het kan handig zijn om de eerste weken een schuurmachine mee te nemen, omdat dit veel werk kan schelen (eigen risico). Natuurlijk kan de schuurmachine na de opkomst gewoon weer mee naar huis.

 

Intocht Sinterklaas – 18 november

Op zaterdag 18 november worden Sinterklaas en de Pieten weer ontvangen in Vreeswijk. De Prins Bernhardgroep helpt ook dit jaar weer met in goede banen begeleiden van de Sint en mensenmassa. Zeeverkenners en Wilde Vaarders kunnen zich via de website opgeven om te helpen. Voor de aangemelde leden zal er een lunch worden geregeld (patat en een snack). De intocht duurt tot ongeveer 16.00 uur. Houdt het weer in de gaten en neem gepaste kleding mee.

 

-------------

 

Sponsorkliks

Onze groep doet mee aan SponsorKliks.com, op deze manier krijgen wij een extra zakcentje binnen. Klik via de banner op onze website naar jouw favoriete webwinkel en onze groep krijgt een commissie van de betreffende webwinkel bij jouw aankopen. Hiermee sponsor je onze groepskas, terwijl je niet meer betaalt! Heel veel webwinkels doen mee. Van Bol.com en CoolBlue tot Thuisbezorgd.nl, van de Staatsloterij tot CheapTickets.nl.

Meedoen? Kijk op www.prinsbernhardgroep.nl/voorleden/sponsorkliks voor meer informatie of ga direct naar onze pagina op SponsorKliks.com via deze link. Alvast bedankt!

 

Sociale media

Wij hebben een account op Instagram en Facebook, waarop we regelmatig foto's en video's delen van de avonturen van de speltakken.

Op beide accounts wordt verschillende content gedeeld, dus volg, like, deel vooral al onze berichten. Ons Instagram-account heet ‘prinsbernhardgroep’ en ons Facebook-account heet ‘Waterscouting Prins Bernhardgroep’.

 

-------------

 

Agenda

13 t/m 15 oktober       - Zeilkamp najaar

28 oktober                  - Terugvaren naar Vreeswijk

11 november               - Boten uit het water

18 november               - Intocht Sinterklaas

23 t/m 24 maart          - Binnenweekend

17 mei t/m 20 mei       - Pinksterkamp

12 t/m 20 juli              - Zomerkamp Orca’s en Zeeverkenners

 

Met vriendelijke groet,

Het stafteam


U krijgt deze e-mail omdat u een lid bent of kent van de Prins Bernhardgroep. Klik hier om deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen