Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Dolfijnen Nieuwsbrief - Oktober

Dolfijnen Nieuwsbrief - Oktober

Dolfijnen Nieuwsbrief

Beste (ouder(s)/ verzorger(s) van) ‍,

 

Binnenweekend

Binnenkort gaat het knotsgekke dolfijnenbinnenweekend weer van start. Tijdens het binnenweekend zullen de dolfijnen 2 nachtjes op het fort blijven slapen. Tijdens deze dagen op het fort zullen wij een hoop avonturen beleven en nemen wij de dolfijnen mee op een geheim uitje.

 

We verzamelen vrijdag 10 november op het fort, waarna de kinderen hun bed kunnen klaarleggen. Zodra de bedden klaarliggen, gaan wij nog een avondspel spelen. Hou er rekening mee dat wij vrijdag niet meer gaan avondeten.

 

Zondag 12 november kunnen de dolfijnen om 15:00 weer opgehaald worden.

De kampprijs is € 30,-. Dit kan overgemaakt worden naar  NL75 RABO 0132 8678 50, Scouting Vreeswijk. Graag in de beschrijving de naam van het kind toevoegen.

Bij twijfels over de data/ overnachten kan er contact worden opgenomen met de leiding, zodat wij kunnen zoeken naar een passende oplossing.

De inschrijvingsdeadline is zaterdag 15 oktober.

Kerstontbijt

Zaterdag 23 december is het traditionele kerstontbijt voor de dolfijnen. Tijdens deze ochtend kan er genoten worden van onder meer croissants, jus d’orange en brood, waarbij natuurlijk het lokaal is versierd. De dolfijnen mogen ook zelf iets meenemen! (dit is niet verplicht). Graag ontvangt de schipper (Thimo) een berichtje als je iets mee wilt nemen, zodat we weten wat wij nog missen en wij niet teveel eten maken en we voedselverspilling tegen kunnen gaan.

Bij een kerstmaaltijd hoort een pak/jurk, dus alle leiding en Dolfijnen moeten deze ochtend hun nette kleding aan (we houden hiermee rekening tijdens en met de spelletjes). Aan het kerstontbijt zijn geen kosten verbonden, in verband de inkopen vragen we iedereen zich wel aan te melden voor woensdag 20 december.

De opkomst is van 10.00 – 13:00 uur.

Nieuwjaarsduik

Zaterdag 6 januari zullen wij het nieuwe jaar starten met de nieuwjaarsduik. Hierbij gaan wij met de dolfijnen naar een zwembad ergens in Nederland. Hou er rekening mee dat de opkomst langer duurt dan normaal. Meer info volgt.

Spreekbeurtinsigne

Mocht je kind graag een insigne willen verdienen en moet hij binnenkort een spreekbeurt doen op school, dan kan je bij ons gratis het spreekbeurtpakket aanvragen. Hierbij krijgt u kind een pakket met onder andere een poster, infoblad, PowerPoint, folders en een briefje die door de juf of meester ingevuld moet worden.

Vervolgens kan u kind het briefje opsturen naar Scouting Nederland, waarna je het spreekbeurtinsigne ontvangt!

Ouderparticipatie

Onze groep draait vrijwel volledig op leden die vanuit de jeugdspeltakken zijn doorgegroeid naar de staf en vanuit deze groep mensen regelen wij alles voor de groep. Echter kunnen wij soms ook wat hulp gebruiken.

Ouders kunnen ons op verschillende manieren ondersteunen:

Werk je bijvoorbeeld bij een beroep, waarbij het leuk is voor de dolfijnen om een keertje langs te gaan, zoals bakker, brandweerman of schipper, dan horen wij dat graag. Ook als je een technisch beroep heb, zoals lasser, schilder, elektricien, enz. horen wij het graag. Hiermee kunnen we wellicht in afstemming een leuk uitje voor de dolfijnen organiseren of kunnen wij bij een vakman om hulp vragen bij een specifiek probleem.

Of hou je bijvoorbeeld erg van schoonmaken en kan je ons ondersteunen om het fortgebouw en/of schip structureel schoon te houden of initieel schoon te maken voor bijvoorbeeld een kamp. Ook dan kunnen we je hulp goed gebruiken en ontvangt de schipper (Thimo) graag een berichtje.

Ook als je in bezit bent van een BE-rijbewijs, aanhangwagen of boottrailer horen wij het graag, zodat wij indien nodig om hulp kunnen vragen.

Je kan ons ook ondersteunen, door bijvoorbeeld een (geld)sponsoring te regelen of door materialen te doneren. Wij zijn momenteel opzoek naar de volgende materialen:

·         Poetsdoeken voor het onderhoud van de vletten en het schip

·         Hand- en theedoeken

·         (Elektrisch) gereedschap

·         Optimisten

·         Kindercamera’s (bijvoorbeeld een KidiZoom)

·         Peddels voor de kano’s

 

Verder hebben wij een aparte speltak opgericht genaamd “De vrienden van de Nieuwe Zorg”. Dit is een sponsorspeltak met als doel geld bij elkaar te sparen voor het onderhoud van ons Wachtschip “De Nieuwe Zorg”. Met dit schip gaan wij meerdere keren per jaar op kamp en wordt als zomerclubhuis gebruikt door de oudere speltakken. Zie voor meer informatie www.prinsbernhardgroep.nl -> Nieuwe Zorg -> Vrienden van de Nieuwe Zorg.

Tot slot, denk je ons op een andere manier te kunnen ondersteunen, stuur dan vooral een berichtje of loop even langs bij de schipper (Thimo).

Afmelden opkomsten en op tijd komen

Onze groep draait volledig op vrijwilligers die veel tijd besteden aan het voorbereiden van de opkomsten. Om een goede opkomst voor te bereiden is het van belang dat wij weten hoeveel dolfijnen er gaan komen. Voor 15 dolfijnen een opkomst voor bereiden gaat namelijk anders, dan wanneer wij voor 22 dolfijnen een opkomst moeten voorbereiden.

Gelieve je hiervoor uiterlijk donderdag af te melden bij de schipper (Thimo) middels een privébericht via Whatsapp. Natuurlijk kan je kind zich ook plotseling in de ochtend ziek voelen of kan er iets anders last-minuut tussendoor komen, ook dan vragen we je om alsnog een bericht te sturen.

Verder zijn de afgelopen weken veel dolfijnen steeds 5 a 10 minuten te laat bij de opkomst gekomen. Dit kan natuurlijk een keer gebeuren, maar probeer dit wel te een minimum te beperken. Het is voor zowel ons, als de kinderen vervelend als er steeds kinderen binnen blijven druppelen.

 

Wij zijn vanaf 10:15 beneden in het fort en vanaf dat moment zijn de dolfijnen welkom om binnen te druppelen, zodat we om 10:30, ook echt kunnen starten.

 Agenda

10 nov - Binnenweekend dolfijnen

23 december - Kerstontbijt

7 januari - Nieuwjaarsduik

 

Met vriendelijke groet,

Het stafteam


Thimo van Miltenburg - Schipper
Sam Kramer - Stuurman
Jeremy van Raaij - Stuurman
Bojay Stam - Stuurman
Timo Janssen - Stuurman
Bas Lucassen - Stuurman

 

dolfijnen@prinsbernhardgroep.nl

 

Kijk voor een actuele telefoonlijst op de website!

 

www.prinsbernhardgroep.nl

U krijgt deze e-mail omdat u een lid bent of kent van de Prins Bernhardgroep. Klik hier om deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen