Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Dolfijnen Nieuwsbrief - December

Dolfijnen Nieuwsbrief - December

Dolfijnen Nieuwsbrief

Beste (ouder(s)/ verzorger(s) van) ‍,

 

Sinterklaas

Nog een paar dagen en dan is Sinterklaas jarig. Hij wordt dit jaar maar liefst 1681 jaar! Zijn 1681de vierjaardag wilt Sinterklaas natuurlijk ook met de dolfijnen vieren. Hierom komt hij aankomende zaterdag langs op het fort.


Sinterklaas wordt echter ook een dagje ouder en weet niet meer precies wat alle kinderen dit jaar hebben gedaan en of ze braaf zijn geweest ;). Hierom krijgt Thimo graag een berichtje met een verhaaltje wat je kind dit jaar allemaal heeft bereikt (het mag ook in 2 zinnen), zodat hij dit kan opschrijven in het grote boek van Sinterklaas. Gelieve dit uiterlijk donderdag te versturen.


Tevens hierbij het verzoek of alle ouders met kinderen die niet meer in Sinterklaas geloven aan hun kind duidelijk willen maken dat sommige andere kinderen nog wel in Sinterklaas geloven en dat het niet leuk is om te schreeuwen dat Sinterklaas niet bestaat. Zo blijft het voor de kinderen die nog wel in Sinterklaas geloven, ook een leuk feest.


Kerstontbijt

Zaterdag 23 december is het traditionele kerstontbijt voor de dolfijnen. Tijdens deze ochtend kan er genoten worden van onder meer croissants, jus d’orange en brood, waarbij natuurlijk het lokaal is versierd. De dolfijnen mogen ook zelf iets meenemen! (dit is niet verplicht). Graag ontvangt de schipper (Thimo) een berichtje als je iets mee wilt nemen, zodat we weten wat wij nog missen en wij niet teveel eten maken en we voedselverspilling tegen kunnen gaan.


Bij een kerstmaaltijd hoort een pak/jurk, dus alle leiding en Dolfijnen moeten deze ochtend hun nette kleding aan (we houden hiermee rekening tijdens en met de spelletjes). Aan het kerstontbijt zijn geen kosten verbonden, in verband de inkopen vragen we iedereen zich wel aan te melden voor woensdag 20 december.

De opkomst is van 10.00 – 13:00 uur.


Nieuwjaarsduik

Zaterdag 6 januari gaan wij het nieuwe jaar met de dolfijnen vieren doormiddel van de traditionele nieuwjaarsduik. De zee vinden wij echter iets te koud. Hierom gaan wij dit jaar naar het sub-tropisch zwemparadijs in Gorinchem.


Wij zullen om 10:30 verzamelen bij het Caribabad, Bataafsekade 8, 4204 AX Gorinchem op de parkeerplaats. Middels de ouderapp zal ik op 6 januari duidelijk maken, waar wij precies staan.


Wij zullen rond 15:30 weer fris, vermoeid en naar chloor ruikend naar buiten lopen bij het zwembad. De kosten zijn € 12,50-. Dit kan worden overgemaakt naar NL75 RABO 0132 8678 50, Scouting Vreeswijk. Graag in de beschrijving de naam van het kind toevoegen. Voor een kluisje hebben de dolfijnen een muntje van 50 cent nodig. 


Wij zullen in het zwembad ook een patatje eten en wij zullen pakjes drinken meenemen. Het is dus niet nodig om lunch mee te nemen (maar een koekje in de auto kan vast geen kwaad ;)

De inschrijvingsdeadline is dinsdag 2 januari.


Binnenweekend

Na het geslaagde binnenweekend in november komt het volgende binnenweekend er ook al aan. Vrijdag 16 februari t/m zondag 18 februari is er weer een binnenweekend. Meer info volgt.


Pinksterkamp

Tijdens Pinksteren hebben wij altijd een regionaal pinksterkamp. Tijdens het pinksterkamp gaan wij met ons schip “De Nieuwe Zorg” en alle speltakken en andere waterscoutinggroepen naar het kampterrein. Dit jaar zal het Pinksterkamp voor de dolfijnen van zaterdag 18 mei t/m maandag 20 mei zijn.

Meer info volgt.


Installeren

Het installeren van de nieuwe jeugdleden heeft dit jaar helaas wat vertraging opgelopen en wij zijn de afgelopen periode druk geweest met het binnenweekend en de drukke december maand.

In de volgende nieuwsbrief na de drukke december maand zullen wij de definitieve datum voor de installatie doorgeven, waarbij alle nieuwe dolfijnen hun das en groepsinsignes krijgen.


Sponsorkliks

Voor wie nog inkopen moet doen voor de feestdagen. Onze groep doet mee aan SponsorKliks.com, op deze manier krijgen wij een extra zakcentje binnen.


Klik via de banner op onze website naar jouw favoriete webwinkel en onze groep krijgt een commissie van de betreffende webwinkel bij jouw aankopen. Hiermee sponsor je onze groepskas, terwijl je niet meer betaalt!


Heel veel webwinkels doen mee. Van Bol.com en CoolBlue tot Thuisbezorgd.nl, van de Staatsloterij tot CheapTickets.nl. Meedoen? Kijk op www.prinsbernhardgroep.nl/voorleden/sponsorkliks voor meer informatie of ga direct naar onze pagina op SponsorKliks.com via deze link. Alvast bedankt!


Agenda

2-dec – Sinterklaas

23-dec - Kerstontbijt

7 januari – Nieuwjaarsduik

16-feb t/m 18-feb – Voorjaars binnenweekend

18-mei t/m 20-mei – Pinksterkamp

15-juni – DAC-dag

22-juni – Vikingsschip zeilen

20 juli t/m 27 juli - Zomerkamp

 

Met vriendelijke groet,

Het stafteam


Thimo van Miltenburg - Schipper
Bas Lucassen - Stuurman
Jeremy van Raaij - Stuurman
Sam Kramer - Stuurman
Bojay Stam - Stuurman
Timo Janssen - Stuurman

 

dolfijnen@prinsbernhardgroep.nl

 

Kijk voor een actuele telefoonlijst op de website!

 

www.prinsbernhardgroep.nl

U krijgt deze e-mail omdat u een lid bent of kent van de Prins Bernhardgroep. Klik hier om deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen