Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Orca/Zeeverkenner Nieuwsbrief december 2023

Orca/Zeeverkenner Nieuwsbrief december 2023

Orca/Zeeverkenner Nieuwsbrief

Beste (ouder(s)/ verzorger(s) van) ‍,

 

Het einde van het jaar nadert, wat betekent dat we al enige tijd bezig zijn met het winteronderhoud. Er zijn al mooie stappen gezet met o.a. het houtwerk en er wordt ook goed werk afgeleverd: top!

We hebben gemerkt dat we sneller door de glazen potjes heen zijn dan verwacht. Mochten bijvoorbeeld pindakaas-, jam- en/of chocoladepastapotjes leeg zijn, dan kunnen wij die (afwasmachine schoon) goed gebruiken!

 

Het heeft tijdens de intocht van Sinterklaas bijzonder hard en veel geregend. De organisatie was heel blij met de hulp die is gegeven door onze groep. Hartelijk bedankt voor iedereen die heeft geholpen!

 

Onderhoud aan de boten

Helaas hebben we nog geen onderhoud aan de vletten kunnen doen, maar we kunnen alleen hopen op goed/droog weer. Mocht blijken dat een zaterdag een goede dag voor onderhoud aan de boten wordt, dan kan de leiding van de Zeeverkenners besluiten om de opkomst met enkele uren te verlengen. Op die manier willen we op mooie dagen grotere stappen zetten, zodat de boten sneller het water in kunnen en we weer sneller kunnen varen. Mocht dat het geval zijn, dan stuurt de leiding de vrijdag voor die opkomst een WhatsApp-bericht in de groepsapp.

 

Telefoongebruik

We merken dat de jeugdleden erg veel op hun telefoons zitten, waardoor ze, ook tijdens het onderhoud en activiteiten, hun aandacht er niet bij hebben. Uiteraard zijn we er ons van bewust dat een telefoon niet weg te denken is uit het leven (en bijna niet uit hun handen). We gaan ons best doen om hun aandacht weer te richten op het onderhoud en activiteiten.

 

13 december – Vreeswijk bij Kaarslicht

Op woensdagavond 13 december is van 18.00 – 22.00 uur weer Vreeswijk bij Kaarslicht. De jeugdleden hoeven hiervoor niets te doen. “De straatverlichting wordt gedoofd en meer dan 10.000 lichtjes twinkelen u tegemoet. In de straten vindt u koren, zijn er diverse activiteiten en koopt u lekkernijen. In het water ziet u lampjes en fonteinen schitteren, de schepen en de sluizen zijn ook versierd met honderden lichtjes. Op de Handelskade vindt u de sfeervolle kerstmarkt vanaf 16:00 uur.” Meer informatie is te vinden via https://www.invreeswijk.nl/agenda/kaarslicht-in-vreeswijk-2023/

 

23 en 30 december - Geen winterstop

De Orca’s, Zeeverkenners en Wilde Vaart hebben op 23 en 30 december géén winterstop.

 

6 januari 2024 – Nieuwjaarsactiviteit

We gaan nog niet verklappen wat we gaan doen, maar neem je zwemkleding en handdoek mee. Te zijner tijd komt er een aanvullende nieuwsbrief over de kosten en inschrijving.

 

-------------

 

Vacatures bestuurd Vereniging Scouting Vreeswijk

Binnen het bestuur van Vereniging Scouting Vreeswijk komen dit jaar twee vacatures vrij wegens het aflopen van termijnen: penningmeester en secretaris. Mocht u interesse hebben of gewoon meer willen weten over de (invulling van) deze functies dan kan contact worden opgenomen met de schipper van de speltak. Deze kan u dan verder informeren.

 

Sponsorkliks

Onze groep doet mee aan SponsorKliks.com, op deze manier krijgen wij een extra zakcentje binnen. Klik via de banner op onze website naar jouw favoriete webwinkel en onze groep krijgt een commissie van de betreffende webwinkel bij jouw aankopen. Hiermee sponsor je onze groepskas, terwijl je niet meer betaalt! Heel veel webwinkels doen mee. Van Bol.com en CoolBlue tot Thuisbezorgd.nl, van de Staatsloterij tot CheapTickets.nl.

Meedoen? Kijk op www.prinsbernhardgroep.nl/voorleden/sponsorkliks voor meer informatie of ga direct naar onze pagina op SponsorKliks.com via deze link. Alvast bedankt!

 

Sociale media

Wij hebben een account op Instagram en Facebook, waarop we regelmatig foto's en video's delen van de avonturen van de speltakken.

Op beide accounts wordt verschillende content gedeeld, dus volg, like, deel vooral al onze berichten. Ons Instagram-account heet ‘prinsbernhardgroep’ en ons Facebook-account heet ‘Waterscouting Prins Bernhardgroep’.

 

-------------

 

Agenda

13 december               - Vreeswijk bij Kaarslicht

6 januari 2024             - Nieuwjaarsactiviteit

23 t/m 24 maart          - Binnenweekend

17 mei t/m 20 mei       - Pinksterkamp

12 t/m 20 juli              - Zomerkamp Orca’s en Zeeverkenners

 

Met vriendelijke groet,

Het stafteam


U krijgt deze e-mail omdat u een lid bent of kent van de Prins Bernhardgroep. Klik hier om deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen