Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Orca/Zeeverkenner Nieuwsbrief maart 2024

Orca/Zeeverkenner Nieuwsbrief maart 2024

Orca/Zeeverkenner Nieuwsbrief

Beste (ouder(s)/ verzorger(s) van) ‍,

 

De boten worden steeds mooier. Nog een aantal opkomsten met mooi weer en ze kunnen hopelijk weer het water in!

 

Gezondheidsformulier

Een aantal leden hebben het al ingeleverd, maar we missen er nog een aantal. Het gezondheidsformulier is hier te vinden op de website en te vinden als bijlage van deze nieuwsbrief. Zonder een nieuw gezondheidsformulier kan u kind niet mee doen met evenementen, zoals het binnenweekend, zomerkamp of pinksterkamp.

 

Theorie examens - 13 april

De geïntereseerde Orca's en Zeeverkenners hebben al een theorieboek meegekregen om thuis te leren en oefenen voor deze examens. Tijdens een aantal opkomsten zullen we sessies inlassen waar we de theorie behandelen en vragen beantwoorden.

Op 13 april vinden de theorie-examens plaats voor roeien I/II en roeien III. Dit vindt plaats tijdens de opkomst. Inschrijven is niet nodig, dit zullen wij doen bij de Admiraliteit. Ter voorbereiding is er een proef examen op 6 maart. Dit lijkt op het echte examen en is een mooi moment om de kennis te testen. Het oefen-examen en examen worden digitaal afgenomen, hiervoor gebruik je een eigen telefoon.

Tijdens de theorie-sessies, oefen-examen en examen zullen wij zorgen voor een tijdelijke internet verbinding. 

Mocht dit verhaal nieuw zijn? Dan is er op de website meer informatie te vinden over CWO. Mochten er verder vragen zijn, dan kun je terecht bij de Zeeverkennerstaf.

 

Binnenweekend - 23 en 24 maart

In het weekend van 23 t/m 24 maart is het voorjaarsbinnenweekend van de Orca’s en Zeeverkenners. We gaan zowel winteronderhoud doen als iets leuks. Dus neem ook de kluskleding mee.

Het kamp start gewoon op zaterdag om 09.00 uur en eindigt op zondagmiddag om 18.00 uur (vóór het avondeten). De inschrijving is geopend op de website. De prijs voor dit binnenweekend is €30 en dient na inschrijving betaald te worden. Meer informatie, inschrijving en betaalgegevens zijn te vinden op de website

 

Mocht er nog geen gezondheidsformulier van 2024 zijn ingeleverd, dan moet dit alsnog bij aanvang van het kamp. Zonder het formulier is er geen deelname aan het kamp.

 

NL-doet - 16 maart

Op zaterdag 16 maart doet onze groep weer mee met NL Doet. Wanneer uw zoon/dochter op de opkomst is, kunt u ons helpen op het schip. Er moet weer het e.e.a. worden geklust. Mocht u niet handig zijn, dan is dat geen enkel probleem. Er is nog meer dan genoeg te doen (opruimen, ordenen, schoonmaken, etc).

 

U bent welkom vanaf 10.30 uur. Wij zorgen voor de lunch!

 

Scouting Vreeswijkdag - 29 juni

Op 29 juni wordt er een dag vol activiteiten voor de land- en waterscouts van Scouting Vreeswijk georganiseerd. Hieronder is het programma per speltak te vinden:

Dolfijnen en Orca's 09:00-13:15
Zeeverkenners en Wilde Vaart 12:15-16:30

 

Voor de lunch wordt gezorgd voor iedereen. Verdere invulling en inschrijving volgt nog.

 

Zomerkamp

Het is nog even weg, maar het zomerkamp komt er langzaam weer aan! De staf is al druk bezig met de voorbereidingen. Waar we heen gaan en wat het thema is houden we nog even geheim. De data is in iedergeval niet geheim:

12 t/m 20 juli               - Zomerkamp Orca’s en Zeeverkenners

 

20 t/m 27 juli               - Zomerkamp Dolfijnen en Wilde Vaart

 

-------------

 

Vacatures bestuur Vereniging Scouting Vreeswijk

 

Binnen het bestuur van Vereniging Scouting Vreeswijk komen dit jaar twee vacatures vrij wegens het aflopen van termijnen: penningmeester en secretaris. Mocht u interesse hebben of gewoon meer willen weten over de (invulling van) deze functies dan kan contact worden opgenomen met de schipper van de speltak. Deze kan u dan verder informeren.

 

Sponsorkliks

 

Onze groep doet mee aan SponsorKliks.com, op deze manier krijgen wij een extra zakcentje binnen. Klik via de banner op onze website naar jouw favoriete webwinkel en onze groep krijgt een commissie van de betreffende webwinkel bij jouw aankopen. Hiermee sponsor je onze groepskas, terwijl je niet meer betaalt! Heel veel webwinkels doen mee. Van Bol.com en CoolBlue tot Thuisbezorgd.nl, van de Staatsloterij tot CheapTickets.nl.

 

Meedoen? Kijk op www.prinsbernhardgroep.nl/voorleden/sponsorkliks voor meer informatie of ga direct naar onze pagina op SponsorKliks.com via deze link. Alvast bedankt!

 

Sociale media

 

Wij hebben een account op Instagram en Facebook, waarop we regelmatig foto's en video's delen van de avonturen van de speltakken.

 

Op beide accounts wordt verschillende content gedeeld, dus volg, like, deel vooral al onze berichten. Ons Instagram-account heet ‘prinsbernhardgroep’ en ons Facebook-account heet ‘Waterscouting Prins Bernhardgroep’.

 

-------------

  

 

Agenda

16 maart NL doet
23 t/m 24 maart Binnenweekend Orca's en Zeeverkenners
13 april Theorie examens
27 april Geen opkomst i.v.m. koningsdag
17 mei t/m 20 mei Pinksterkamp
29 juni Scouting Vreeswijkdag
12 juli t/m 20 juli Zomerkamp Orca's en Zeeverkenners
20 t/m 27 juli Zomerkamp Dolfijnen en Wilde Vaart

 

 

 

Met vriendelijke groet,

Het stafteam


U krijgt deze e-mail omdat u een lid bent of kent van de Prins Bernhardgroep. Klik hier om deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen