Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Dolfijnen Nieuwsbrief April

Dolfijnen Nieuwsbrief April

Dolfijnen Nieuwsbrief

Beste (ouder(s)/ verzorger(s) van) ‍,

 

Er staan weer een hoop leuke activiteiten op de planning! Hierom de nieuwsbrief van april.


Gezondheidsformulier

Graag ontvangen wij voor het aankomende pinksterkamp van alle dolfijnen een gezondheidsformulier 2024. Voor de ouders die eerder in 2024 een gezondheidsformulier hebben ingeleverd, hoeven wij geen nieuw gezondheidsformulier.

 

Het gezondheid formulier ontvangen wij graag uitgeprint.

 

Geen opkomst Koningsdag

27 april is in verband koningsdag geen opkomst.

 

Wel zullen wij een kraampje hebben waarbij er ook gevaren kan worden. Het kraampje zal staan bij het graskantje waar wij tijdens de opkomsten ook regelmatig kanoën. Kom vooral langs!

 

Dodenherdenking

Zaterdag 4-mei is de dodenherdenking in Nederland. Dit zal ook gevierd worden in Nieuwegein bij de Bazuinkerk aan de Nedereindseweg. Wij zullen hier ook aanwezig bij zijn om alle mensen te herdenken die vroeger voor onze vrijheid hebben gevochten, maar ook de mensen die nu voor vrijheid vechten.

 

De dolfijnen zullen om 19:30 verzamelen en kunnen om 20:30 weer opgehaald worden, maar natuurlijk zijn ouders ook welkom om de herdenking mee te maken. Om een inschatting van het aantal aanwezige te maken, gelieve je via de website in te schrijven voor donderdag 25 april

Let op: Je Scouting uniform is verplicht.

 

Pinksterkamp

Het jaarlijkse terugkomende Pinksterkamp komt er weer aan. Dit jaar zal het voor de dolfijnen plaatsvinden vanaf zaterdag 18 mei t/m maandag 20 mei.

 

Dit kamp wordt georganiseerd samen met alle waterscoutinggroepen uit de regio. Hierbij zullen de oudere kinderen tijdens dit kamp strijden in verschillende zeil, roei en wrik wedstrijden en kunnen de dolfijnen prijzen winnen met kanoën, optimistzeilen, dolfijnenspellen en natuurlijk de kinderdisco!

 

Dit jaar is het dolfijnenthema voor het Pinksterkamp “Olympische spelen”.

 

De kampprijs is € 65,- en kan overgemaakt worden naar NL66 RABO 0132 867 915 t.n.v. Zeeverkenners Scouting Vreeswijk. Graag in de omschrijving de voor- en achternaam van u kind invullen + Pinksterkamp 2024. Dit helpt onze penningmeester om een goed overzicht te krijgen.

 

De inschrijvingsdeadline is maandag 22 april.

 

Voor vragen over het kamp, tijden of het kampgeld, stuur vooral een berichtje naar de schipper (Thimo) of loop naar hem toe na de opkomst.

 

Vervoer dolfijnen Pinksterkamp

De dolfijnen die gezamenlijk rijden zullen zaterdag 18 mei om 08:00 verzamelen op Fort Vreeswijk. In verband het klaarzetten van de tenten en het varen van ons wachtschip "De Nieuwe Zorg" naar het Pinksterkamp terrein, zal er mogelijk zaterdagochtend helaas geen leiding aanwezig zijn om het gezamenlijk rijden te begeleiden.

 

Wij hopen dat het de ouders lukt om dit onderling te regelen. Ik zal wel vooraf aan de hand van de inschrijving een auto indeling maken. Het is ook mogelijk om zelfstandig naar het terrein te rijden. Dit is echter niet gewenst gezien er slechts een beperkt aantal plekken parkeerplekken zijn.

 

Tussen 08:30 tot 09:00 zal er een dolfijnenleiding bij de parkeerplaats staan om de kinderen en ouders op te vangen en aan te wijzen waar de tenten staan.

Maandag 20 mei is het Pinksterkamp helaas weer voorbij en kunnen de dolfijnen om 11:00 opgehaald worden. Hiervoor zullen wij aan de hand van de inschrijving een auto indeling maken. De dolfijnen die gezamenlijk rijden kunnen vervolgens om 11:45 opgehaald worden bij het Fort. Ik zal in de ouderapp een berichtje sturen wanneer de laatste auto is vertrokken.

Het adres is Zandstraat, Kerkdriel. Zodra de auto is geparkeerd, zal een dolfijnenstaflid vanaf hier aangeven waar de tenten staan. Let op dat dit een kwartier lopen is.

 

DAC-dag 2024

Zaterdag 15 juni vanaf 11:00 tot 15:00 wordt de DAC-dag weer georganiseerd bij de Honswijkerplas in Tull en Het Waal. (Dit is het strand achter de zomerlocatie van ons schip “De Nieuwe Zorg”.)

 

De DAC-dag is een regionale dag met alle dolfijnen uit de regio. Dit zijn dezelfde dolfijnen, als die mee zijn gegaan op het Pinksterkamp. Hierbij gaan de dolfijnen kanoën, optimistzeilen, knopen, knutselen en nog een hele hoop spellen. Wij zullen tevens de lunch regelen.

 

De inschrijvingsdeadline is maandag 27 mei.

 

Vikingschip varen

Zaterdag 22 juni gaan de dolfijnen in een echt Vikingschip varen. Hierbij mogen de dolfijnen gaan roeien en/of gaan zeilen met het schip (Afhankelijk van het weer).

 

Helaas passen er slechts 10 dolfijnen per keer op het schip. Hierom zullen wij de opkomst in tweeën splitsen. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen kunnen wij bepalen of wij in 1, 2 of 3 rondes gaan varen.

 

De exacte tijden en de prijs is hierom afhankelijk van het aantal inschrijvingen. Deze zal in een volgende nieuwbrief worden benoemd en doorgestuurd in de dolfijnen whatsappgroep. De opkomst zal sowieso tussen 09:00 en 14:00 plaatsvinden. Tevens zal de prijs maximaal € 10,- worden.

 

De inschrijvingsdeadline is 22-april.

 

Spreekbeurtinsigne

Mocht je kind graag een insigne willen verdienen en moet hij binnenkort een spreekbeurt doen op school, dan kan je bij ons gratis het spreekbeurtpakket aanvragen. Hierbij krijgt u kind een pakket met onder andere een poster, infoblad, PowerPoint, folders en een briefje die door de juf of meester ingevuld moet worden.

Vervolgens kan u kind het briefje opsturen naar Scouting Nederland, waarna je het spreekbeurtinsigne ontvangt!

 

Agenda

27-april-2024: Geen opkomst in verband koningsdag

4-mei-2024: Dodenherdenking

18-mei t/m 20 mei-2024: Pinksterkamp

15-juni-2024: DAC-dag

22-juni-2024: Vikingschip varen

 

20 juli t/m 27 juli: Zomerkamp

 

Met vriendelijke groet,

Het stafteam


Thimo van Miltenburg - Schipper
Sam Kramer - Stuurman
Jeremy van Raaij - Stuurman
Bas Lucassen - Stuurman
Timo Jansen - Stuurman
Bojay Stam - Stuurman

 

dolfijnen@prinsbernhardgroep.nl

 

Kijk voor een actuele telefoonlijst op de website!

 

www.prinsbernhardgroep.nl

U krijgt deze e-mail omdat u een lid bent of kent van de Prins Bernhardgroep. Klik hier om deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen