Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Dolfijnen Nieuwsbrief mei 2024

Dolfijnen Nieuwsbrief mei 2024

Dolfijnen Nieuwsbrief

Beste (ouder(s)/ verzorger(s) van) Bezoeker ‍,

 

 

Hopelijk heeft iedereen een geweldig Pinksterkamp gehad!

De leiding in ieder geval wel en met het pinksterkamp achter de rug, zijn we al druk met het plannen van het zomerseizoen.

 

Orca kijkdag

Zaterdag 8 juni is de orca kijkdag.

Tijdens de Orca kijkdag kunnen de dolfijnen, die na het zomerkamp gaan overvliegen, voor het eerst een opkomst meedraaien met de Orca’s om alvast kennis te maken met hoe de opkomsten er bij de Orca’s uitzien. Wij hopen ook tijdens deze opkomst te kunnen varen met de kinderen.

 

De opkomsten bij de Orca’s zijn van 9:00 tot 13:00 bij het eerste schip dat ligt aan de Ossenwaard. In het winterseizoen zullen de opkomsten bij het fort vreeswijk zijn.

 

Doordat de opkomsten langer zijn en doordat de kinderen al wat ouder zijn, zijn de kinderen vanaf de orca’s zelf verantwoordelijk om wat eten en/of drinken mee te nemen naar de opkomsten. Verder is het belangrijk om te weten dat (regen)laarzen verboden zijn op de vletten in verband veiligheid.

 

Mochten er nog vragen zijn over komend seizoen kunnen die gesteld worden aan de dolfijnenschipper (Thimo)

 

Wij zullen uiterlijk 1 juni de namen van de overvliegers bekend maken. Om een idee te krijgen wie er allemaal komen, vragen we je om je via de website in te schrijven voor de orca kijkdag.

 

Voor de dolfijnen die niet overvliegen is er een normale opkomst op het fort.

 

DAC-dag

Zaterdag 15 juni vanaf 11:00 tot 15:00 wordt de DAC-dag weer georganiseerd bij de Honswijkerplas in Tull en Het Waal. (Dit is het strand achter de zomerlocatie van ons schip “De Nieuwe Zorg”.)

 

De DAC-dag is een regionale dag met alle dolfijnen uit de regio. Dit zijn dezelfde dolfijnen als die mee zijn gegaan op het Pinksterkamp. Hierbij gaan de dolfijnen kanoën, optimistzeilen, knopen, knutselen en nog een hele hoop spellen doen. Wij zullen de lunch regelen.

 

De inschrijvingsdeadline is maandag 27 mei.

Aan deze activiteit zijn geen kosten verbonden.

 

Vikingschip varen

Zaterdag 22 juni gaan de dolfijnen in een echt Vikingschip varen. Hierbij mogen de dolfijnen gaan roeien en/of gaan zeilen met het schip (Afhankelijk van het weer).

 

Helaas passen er slechts een beperkt aantal dolfijnen per keer op het schip. Op dit moment hebben zich 7 dolfijnen ingeschreven. Dit betekend dat we slechts 1 ronde gaan varen in de ochtend. Mochten er meer dolfijnen zich inschrijven zullen we de opkomst alsnog splitsen.

 

Met de eerste groep verzamelen we om 08:45 bij de parkeerplaats bij de haven van Wijk bij Duurstede. De eerste groep kan om 10:45 weer opgehaald worden.

 

De tweede groep dolfijnen (Bij voldoende aanmeldingen) verzameld om 10:45 en kan om 12:45 weer opgehaald worden bij de parkeerplaats van de Haven van Wijk bij Duurstede.

 

Mocht vervoer een issue zijn, kan er contact worden opgenomen met de dolfijnenschipper (Thimo) Ook indien er een voorkeur voor een tijdstip is, kan dit via doorgegeven worden aan de dolfijnenschipper.

 

De inschrijvingsdeadline is maandag 27 mei.

Er zijn geen kosten aan de activiteit verbonden.

 

Scouting Vreeswijkdag

Zaterdag 29 juni is de scouting Vreeswijkdag met de landscouting op fort Vreeswijk. De dag is van 09:00 tot 13:15. Inschrijven kan via deze link.

 

Spreekbeurtinsigne

Mocht je kind graag een insigne willen verdienen en moet hij binnenkort een spreekbeurt doen op school, dan kan je bij ons gratis het spreekbeurtpakket aanvragen. Hierbij krijgt u kind een pakket met onder andere een poster, infoblad, PowerPoint, folders en een briefje die door de juf of meester ingevuld moet worden.

Vervolgens kan u kind het briefje opsturen naar Scouting Nederland, waarna je het spreekbeurtinsigne ontvangt!

 

Agenda

8-juni-2024 Orca kijkdag

15-juni-2024 DAC-dag

22-juni-2024 Vikingschip varen

29-juni-2024 Scouting Vreeswijk dag

 

20-juli t/m 27-juli Zomerkamp

 

Met vriendelijke groet,

Het stafteam


Thimo van Miltenburg - Schipper
Bas Lucassen - Stuurman
Jeremy van Raaij - Stuurman
Sam Kramer - Stuurman
Bojay Stam - Stuurman
Timo Jansen - Stuurman

 

 

dolfijnen@prinsbernhardgroep.nl

 

Kijk voor een actuele telefoonlijst op de website!

 

www.prinsbernhardgroep.nl

U krijgt deze e-mail omdat u een lid bent of kent van de Prins Bernhardgroep. Klik hier om deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen