De dolfijnen bestaat uit een groep jongens en meisjes tussen de 7 en de 10 jaar. Op zaterdagochtend tussen 10.30 uur en 12.30 uur op Fort Vreeswijk. Tijdens een opkomst spelen we spellen zoals buskruit, levend stratego en dweilhockey. Ook gaan we kanoën en behandelen we insignes. Op deze wijze maken de dolfijnen kennis met eigenschappen als doorzettingsvermogen, inzicht, en zelfvertrouwen. Ook de sociale ontwikkeling wordt op een speelse manier gestimuleerd. Ze krijgen besef van een zekere structuur en normen en waarden.img_0944

Wij zouden geen waterscoutinggroep zijn als we niks zouden doen met water. Daarom proberen we het thema 'water' zoveel mogelijk een plek te geven in de opkomst van de dolfijnen. De dolfijnen hebben eigen kano's waarmee ze geregeld gaan kanoën. Bovendien maken ze af en toe gebruik van de lelievletten van de andere speltakken.

Tijdens een seizoen zijn er verschillende uitjes en activiteiten. In het voor- en najaar organiseren wij een binnenweekend. Tijdens het binnenweekend wordt er een nachtje op het fort geslapen en gaan wij op een uitje.

Verder hebben wij rond kerst een kerstontbijt en is er aan het begin van het jaar een nieuwjaarsduik, waarbij wij met alle dolfijnen gaan zwemmen. 

In het voorjaar wordt ook een regio-dag georganiseerd. Hierbij worden er verschillende land- en waterspellen gespeeld en kunnen de kinderen kennis maken met de andere Dolfijnen uit de regio.

Ieder jaar is er ook een pinksterkamp. Dit is een kamp met verschillende waterscoutinggroepen uit de regio. Dit kamp duurt een weekend en heeft een vol maar gezellig programma. De dolfijnen doen spellen en wedstrijden met en tegen elkaar.

In de zomervakantie gaan we met ons wachtschip (de Nieuwe Zorg) op zomerkamp. Dit kamp duurt een week en is enkel voor onze groep. Hiervoor word in een thema allemaal vette spellen en vaaractiviteiten georganiseerd. 

De dolfijnenspeltak bestaat uit vier vinnen (groepjes). Binnen iedere vin is er één dolfijn aangewezen die de orde bewaakt binnen een vin. Hiermee bereiden wij ze voor op de stap na de orca's waarbij ze meer zelfstandigheid en verantwoordelijk krijgen.